De week van Geens 5 tot 12 september

le mardi 13 septembre 2016 10:29 De week van Geens

Het leven is niet eenvoudig. De mens is een politiek wezen. En dus is politiek ook niet eenvoudig. Zoals het leven zelf, is het een horten en stoten, een streven, en een altijd opnieuw beginnen: in de hoop dat, als we goed genoeg naar elkaar luisteren, en dan samen heel hard proberen, we de wereld zo geleidelijk tot een betere plaats om te leven kunnen maken.

Het voorbije weekend kregen we een nieuw plan van de N-VA over veiligheid voorgeschoteld. Ik kon moeilijk anders dan reageren in Ter Zake maandagavond. We hebben al zo hard gewerkt op Justitie om onze wetgeving en werking op het stuk van de strijd tegen het terrorisme te verbeteren dat de boodschap wat vreemd aankwam. Beslissingen die pas genomen waren door de Regering, moeten volgens het NVA-plan weeral gewijzigd worden. U leest er alles over in mijn blog van 31 juli.

Ik hoorde de voorzitter van een andere partij (dan CD&V) dit weekend zeggen dat hij dé onbetwistbare volkspartij leidde. Er zijn nog partijvoorzitters die ooit dat soort verklaringen hebben afgelegd. Echte CD&V'ers weten beter Lees De week van Geens »