Geens countert verwijten Homans over databank jihadi's

le lundi 19 septembre 2016 10:31 Gazet van Antwerpen

“Justitieminister Geens laat op dat gebied toch wel wat steken vallen”, zo hekelde Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) in uw krant dat ze nog geen toegang heeft tot de databanken met informatie over potentiële jihadi's. De verantwoordelijkheid voor de preventie van radicalisering is overgeheveld van het federale naar het Vlaamse niveau. Maar minister Koen Geens (CD&V) stelt dat de Vlaamse Gemeenschap nog geen toegang tot de databank heeft “omdat Vlaanderen zelf nog niet klaar is met de wettelijk verplichte voorbereidingen”. Hij wijst er voorts op dat de databanken ook onder het departement Binnenlandse Zaken vallen, de bevoegdheid van Homans' partijgenoot Jan Jambon. (san)