768.000 euro uitgekeerd aan slachtoffers aanslagen 22 maart

le vendredi 23 septembre 2016 09:48 Het Belang van Limburg

Het Fonds voor Terreurslachtoffers heeft na de aanslagen van 22 maart 257 vragen voor financiële bijstand ontvangen. Tot op vandaag vielen er 98 beslissingen en werd 768.000 euro toegewezen.

Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) donderdag in de Kamer geantwoord op een vraag van Georges Dallemagne (cdH).De eerste betalingen vonden begin juli plaats. De 98 beslissingen hebben allemaal betrekking op dringende hulp op korte termijn. Omwille van de subsidiariteit moeten eerst de andere middelen worden uitgeput. De verzekeringssector is momenteel nog bezig de schade te becijferen.

Voor het cdH gaat het huidige mechanisme te traag. Dallemagne pleitte er voor de slachtoffers voorschotten te geven, waarna de overheid die zou kunnen recupereren bij de verzekeringsmaatschappijen. (b)