"Kanaalplan is geslaagd"

le vendredi 30 septembre 2016 10:20 Het Laatste Nieuws

Na de aanslagen in Parijs besliste de federale regering begin dit jaar om de lokale politiezones rond de Brusselse kanaalzone te versterken. De reden: de terreurdreiging en radicalisering van moslims te counteren. Een halfjaar na de lancering vinden ministers Jambon (N-VA) en Geens (CD&V) dat de eerste fase geslaagd is.

Het Kanaalplan omvat naast Molenbeek en Vilvoorde ook Sint-Gillis, Anderlecht, Koekelberg, Laken, Sint-Joost-ten-Node en Schaarbeek. Volgens het plan moeten 485 federale agenten de lokale politiezones komen versterken of ondersteunen waar nodig. Molenbeek kreeg er 50 bij, Vilvoorde 20. Daarnaast gaat het om 70 agenten voor de drie andere betrokken Brusselse politiezones, 160 mensen voor de federale politie van Brussel en Halle-Vilvoorde en 180 voor de algemene reserve.Begin oktober studeren 63 inspecteurs af. Dan moeten alle gaten daar gevuld zijn, zegt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).