Overbevolking gevangenissen wordt aangepakt

le mardi 04 octobre 2016 09:23 Metro

Onze gevangenissen zijn steeds minder overbevolkt. Na een jarenlange stijging werd er een daling geregistreerd van 16,6% in 2014 naar 10,1% in 2015. Dat blijkt uit het antwoord van Justitieminister Koen Geens (CD&V) op een schriftelijke vraag van Kamerlid Denis Ducarme (MR).

Ruim 189.951 Belgen zijn hun belastingaangifte vergeten in te vullen. De FOD Financiën stuurt hen een herinneringsbrief, maar als ze zich niet snel in orde stellen, krijgen ze een boete en een belastingverhoging.

Het Vlaams Centrum voor Adoptie heeft deze zomer voor het eerst kandidaat-adoptieouders «gericht» laten doorstromen. Het gaat om 69 kandidaten, meldt Kind en Gezin. Tot voor kort gebeurde de doorstroming enkel en alleen op basis van de volgorde van de aanvragen.