De week van Geens 3 tot 10 oktober

le lundi 10 octobre 2016 17:19 De week van Geens

Vorige week vroeg ik om nog twee zonnige dagen alvorens de nattigheid en de killigheid van de herfst zich onherroepelijk laten gevoelen. We kregen die dagen het voorbije weekend. Het was heerlijk om af en toe door het Park van Brussel te lopen, tijdens de onderhandelingen in Lambermont. Deze onderhandelingen vulden ook de voorbije week. Mijn andere bezigheden leden er niet te veel onder, maar het was wel behelpen, en improviseren.

Op één event geraakte ik niet, vrijdagavond moest ik verstek geven op de #WIJ-bijeenkomst van CD&V Ravels. Er was een grote opkomst. Servais Verherstraeten was gelukkig wel van de partij. Ik beloofde nadrukkelijk dat van uitstel geen afstel komt. Maar niettemin nederig en groot excuus aan alle Ravelse partijgenoten.

Wat je zo jong houdt aan begrotingsgesprekken, is dat je nooit weet wanneer ze zullen beginnen, en ook niet wanneer ze zullen eindigen. Je flexibiliteit en je behendigheid worden maximaal beproefd. Heeft een parlementair debat veel weg van een dressuur met vrije figuren, dan is een begrotingsronde de moeilijkst denkbare jumping die je niet echt kan voorbereiden omdat je niet weet waar de hindernissen zullen opduiken. De grootste schrik van de ruiter is de muur. Maar het paard zal de hindernis wel nemen.
Lees De week van Geens »