'Most wanted'-site levert metéén arrestatie op

le samedi 05 novembre 2016 11:25 Het Laatste Nieuws

Amper een paar uur nadat de politie gisterochtend een 'Most Wanted'-website gelanceerd had, met de foto's en gegevens van 20 voortvluchtigen, kon één van hen al opgepakt worden. Een drugsdealer die op het punt stond naar Frankrijk te vertrekken.

Het was 10 uur 's ochtends toen minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op de knop mocht drukken om www.mostwanted.federalepolitie.be te activeren. De namen, foto's en gegevens van 20 gezochte terroristen, moordenaars, verkrachters en andere criminelen werden zo verspreid onder het grote publiek. Lang heeft de politie niet moeten wachten op de eerste gouden tip: in geen tijd beschikte ze over het onderduikadres van ene Marc De Block. Die 42-jarige man werd in 2010 in Bergen tot zeven jaar cel veroordeeld voor drugshandel, maar leefde al jaren ondergedoken. In Dilbeek, zo bleek nu. Leden van het Fugitive Active Search Team (FAST) van de federale politie rukten meteen uit ter observatie. Geen seconde te vroeg: ze konden De Block nog net klissen toen hij naar zijn auto stapte met twee reiskoffers. De drugsdealer had zichzelf óók op de website gezien en wilde uitwijken naar Frankrijk.

KURT WERTELAERS