Aalst herdenkt slachtoffers overval Delhaize

le jeudi 10 novembre 2016 12:56 Het Laatste Nieuws

Gisteren, 31 jaar na de brutale overval op een filiaal van Delhaize in de Parklaan in Aalst, zijn de acht slachtoffers naar jaarlijkse gewoonte herdacht. Dat gebeurde met een minuut stilte aan het monument op de bergraafplaats.

De herdenking werd bijgewoond door minister van Justitie Koen Geens (CD&V), volksvertegenwoordiger Herman De Croo (Open VLD) en Aalsters burgemeester Christoph D'Haese (N-VA).

De burgervader herhaalde nogmaals dat er na 31 jaar en meer dan een miljoen pagina's aan strafdossier nog steeds geen waarheid is gekend. "Een groot blunderboek", zo omschreef D'Haese het dossier van de bloedige overval.

Volgens D'Haese moeten geraffineerde onderzoeksmethodes snel klaarheid in de zaak brengen. De plechtigheid werd ook bijgewoond door ereburgemeester Anny De Maght, nabestaanden van de slachtoffers en een delegatie van Delhaize.

Lisez l'article »