Bouwvergunning voor gevangenis voor 444 gedetineerden

le samedi 12 novembre 2016 11:53 De Standaard

Koen Geens (CD&V), minister van Justitie, heeft aan Dendermonds burgemeester Piet Buyse (CD&V) en volksvertegenwoordiger Leen Dierick (CD&V) laten weten dat de bouwvergunning voor de gevangenis is goedgekeurd. Het complex voor 444 gedetineerden zal bestaan uit een centraal cellengedeelte, een noordelijk dienstgebouw, een zuidelijk logistiek gebouw en een inkomgebouw in de noordelijke hoek, ter hoogte van de toegangsweg.

'We danken minister Geens voor zijn grote inspanningen om in Dendermonde een nieuwe gevangenis te realiseren', zegt burgemeester Buyse. 'Dat zal rechtstreeks en onrechtstreeks zorgen voor zo'n 400 nieuwe jobs en de verankering op lange termijn van de gerechtelijke diensten in onze stad.'

De bouwwerken kunnen begin 2017 starten. (svov)