Wie afkickt krijgt sneller rijbewijs terug

le samedi 12 novembre 2016 11:50 Het Belang van Limburg

Iemand die om medische of psychologische redenen zijn rijbewijs verliest maar kan bewijzen dat hij intensief aan zijn verslaving werkt, moet vroeger dan na twee jaar zijn rijbewijs terugkrijgen. De verkeerswetgeving zal op dat punt worden aangepast. Dat heeft justitieminister Koen Geens (foto) donderdag gezegd bij de opening van het jaarlijkse drugscongres aan de UGent. Geens denkt dat wat alcohol in het verkeer betreft, we nog verder richting nul-grens zullen evolueren. Daarnaast hoopt de CD&V-minister dat de regering nog dit jaar instemt met een uitvoeringsbesluit zodat justitie in de eerste helft van 2017 meer armslag krijgt om alle nieuwe designerdrugs aan te pakken. Via een Europees waarschuwingssysteem werden in 2014 al 450 nieuwe psychoactieve stoffen (NPS) gemeld in de lidstaten. Daarvan zijn er 90 in ons land gemeld.