Chauffeurs in gevangenis weer aan het werk

le mardi 29 novembre 2016 09:21 De Standaard

De chauffeurs in de gevangenis van Vorst hebben het werk hervat. Dat meldt Filip Dudal, vakbondssecretaris bij ACV Openbare Diensten. De chauffeurs hadden het werk gisterochtend spontaan neergelegd uit onvrede met de hervorming van de wet op de private veiligheid, waardoor het transport van gevangenen voortaan door private bewakingsfirma's zou worden overgenomen.

Volgens Dudal spreekt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) tegen dat de hervorming van de wet, die zaterdag door minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) werd voorgesteld, de banen van de chauffeurs in gevaar brengt. Geens zou dat later op de dag in een officiële mededeling verduidelijken, zegt Dudal, en er zou ook een overleg komen tussen de vakbonden en de minister.

De bonden waren volgens Dudal wel nog van plan om een stakingsaanzegging in algemeen vakbondsfront in te dienen. (belga)