Gedaan met anoniem bellen

le samedi 03 décembre 2016 10:42 Het Nieuwsblad

Een dezer is het definitief gedaan met anoniem bellen met een vooruitbetaalde gsm-kaart. In de komende dagen verschijnt de beslissing hierover in het Staatsblad. Justitieminister Koen Geens (CD&V) toonde zich gisteren een gelukkig man. “Dit is een maatregel waar ik lang voor gepleit heb”, zei hij. Nogal wat terroristen en gangster bedienen zich van prepaidkaarten waardoor ze moeilijke te traceren zijn.

De gsm-maatschappijen gaan niet alleen bij de verkoop van nieuwe kaarten de identiteit van de kopers noteren, ze gaan ook de bezitters van alle bestaande kaarten via sms laten weten dat ze zich moeten laten registreren. Wie dat niet doet, zal niet meer kunnen bellen.

De operatoren hebben elk hun eigen manier om klanten te registreren. Dat kan online en via de eigen verkooppunten. (bm)