Bouwvergunning voor mega-gevangenis in Haren

le mercredi 28 décembre 2016 08:47 De Standaard

De bouw van de ­nieuwe ­mega-gevangenis in Haren is een stap dichterbij gekomen. Bijna drie jaar na de aanvraag heeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een bouwvergunning voor de nieuwe gevangenis verleend, melden de ministeries van Justitie en ­Binnenlandse Zaken. Er werd met ongeduld naar uitgekeken, want de gevangenis is een van de sluitstukken van het gevangenisbeleid van minister van Justitie Koen Geens (CD&V). En ook nu is het dossier nog niet helemaal rond. Het blijft nog wachten op een milieuvergunning. De gevangenis van Haren zal plaats bieden aan 1.190 gedetineerden, verspreid over acht gebouwen en moet de verouderde ­gevange- nissen van Vorst, Sint-Gillis en Berkendael vervangen. (sdb)