"Oplossing in zicht voor onderhoud vredegerechten"

le jeudi 02 février 2017 02:02 Het Laatste Nieuws

Er zal weldra nieuw onderhoudspersoneel aangeworven worden voor de vredegerechten van Meise en Grimbergen. Dat blijkt uit het antwoord op de parlementaire vraag van Kamerlid Sonja Becq aan minister van Justitie Koen Geens. "Ik hoop dat er snel iemand kan worden aangetrokken zodat de vrederechten in Meise en Grimbergen er weer hygiënisch bij komen te liggen."

Zopas trok de hoofdgriffier van het vredegerecht van Meise aan de alarmbel. Door het uitblijven van een vervanging van het onderhoudspersoneel moeten de griffiediensten al bijna drie maanden zelf instaan voor het onderhoud van de gebouwen van het vredegerecht. Vrederechter Rudi Verbeke raadde de bezoekers van het vredegerecht in Meise zelfs af om nog gebruik te maken van de toiletten.

Vervanging voorzien

"Op mijn vraag naar een oplossing voor deze situatie, antwoordde de minister dat er wel degelijk vervanging voorzien was voor de poetsvrouw die in de loop van 2016 op pensioen was gegaan", zegt Sonja Becq. "Nu blijkt echter dat die vervanger zich langdurig ziek heeft gemeld. Hierdoor moet een nieuwe aanwerving worden uitgeschreven, waarvoor ook de goedkeuring van de FOD Financiën nodig is. Dit neemt enige tijd in beslag."

De minister maakt zich sterk dat dergelijke problemen zich in de toekomst minder zullen voordoen door een verdere optimalisering van de vredegerechten.

(DBS)