Minister Geens maakt kennis met revalidatiecentrum Inkendaal

le samedi 04 février 2017 10:04 Het Laatste Nieuws

De directie en de raad van bestuur hadden de minister uitgenodigd om hem kennis te laten maken met de werking van Inkendaal, maar ook om hun bekommernissen en problemen kenbaar te maken. "Dit was een eerder ontspannend bezoek", aldus Geens na afloop. "Maar zo'n instellingen geven mij moed. Ze geven mij de energie om mijn werk verder te zetten. Bovendien is het altijd goed om voldoende achtergrondinformatie te hebben wanneer ik het hier als minister over moet hebben. Bij Inkendaal zie je perfect hoe liefde voor de patiënten samengaat met de competenties van het personeel. Dat zie je niet overal."

In het revalidatieziekenhuis worden patiënten behandeld die een niet-aangeboren hersenletsel hebben. De oorzaken zijn uiteenlopend, gaande van een beroerte of hersenbloeding tot een verkeersongeval. Vaak gaat het dus om schrijnende situaties. "Bij zo'n bezoek kunnen we onze problemen kenbaar maken", zegt communicatieverantwoordelijke Els Van Holderbeke. "We maken duidelijk wie we zijn, want politici weten dat niet altijd. We mochten minister Jo Vandeurzen (CD&V) al ontvangen en we zouden ook graag minister Maggie De Block (Open Vld) over de vloer krijgen. Momenteel is onze grootste bekommernis de financiering, nadat de bevoegdheid van ons ziekenhuis van het federale naar het Vlaamse niveau ging."

(TVP)