Justitie op zoek naar 140 nieuwe cipiers

le mardi 07 février 2017 10:30 Metro

De FOD Justitie zoekt 140 cipiers in Vlaanderen. Aan Franstalige kant zijn er 105 vacatures. Kandidaten kunnen van 6 tot en met 20 februari solliciteren via de website van Selor. Er zijn 45 plaatsen in de regio Antwerpen, 17 in Brussel, 23 in de regio Kempen, 15 in Oost-Vlaanderen en 40 in West-Vlaanderen. Voortaan verloopt de selectieprocedure volgens een nieuwe specifieke methode, met generieke testen op niveau C (hoger secundair onderwijs) en een functiespecifieke screening. Die screening, met pc-testen en een interview, is gebaseerd op de realiteit en werd samen met een panel van experten van justitie ontwikkeld. Wie slaagt, komt op de laureatenlijst. Zodra er vacatures zijn in de gekozen regio’s wordt een laureaat door de FOD Justitie uitgenodigd voor het verplicht medisch onderzoek. Bij positief advies, kan je aan de slag, aldus Selor.