Onderzoek naar seksueel geweld moet overal hetzelfde

le jeudi 09 février 2017 09:50 Het Laatste Nieuws

Een nieuwe maatregel moet ervoor zorgen dat het onderzoek naar seksuele agressie overal op dezelfde manier kan verlopen. Het gaat onder meer om monsternames bij slachtoffers die gedrogeerd werden. Op 1 maart treedt de nieuwe richtlijn in werking die ervoor moet zorgen dat stalen overal op dezelfde wijze worden afgenomen. Dat meldt minister van Justitie Koen Geens (CD&V). De mededeling volgt op de lancering van de campagne door staatssecretaris voor Gelijke Kansen Elke Sleurs tegen seksueel geweld. Geens steunt dat initiatief waarbij gevraagd wordt sneller en meer aangifte te doen. "Dat is fundamenteel om te komen tot beter bewijsmateriaal, een sterker dossier en finaal meer veroordelingen."