Forensisch Psychiatrisch Centrum viert twee jaar

le mercredi 15 février 2017 09:03 Het Nieuwsblad

Het Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) aan de Hurstweg bestaat twee jaar. Dat werd gevierd met een bezoek van minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

“De laatste keer dat ik u zag, zat ik nog in de gevangenis in Vorst. Daar was het zeer onaangenaam, maar hier niet. Hier worden we goed behandeld en krijgen we inspraak.”

De boodschap van de patiënten van het FPC aan minister Geens was duidelijk: ze hebben het er naar hun zin, ondanks het personeelstekort. Algemeen directeur Geert Verbeke erkent dat het moeilijk is om gekwalificeerd personeel te vinden. “Toch boeken we mooie resultaten. In twee jaar zijn we gegroeid van 65 naar 264 patiënten. We mochten al 25 mensen naar elders sturen en er staat nog eens een zestigtal klaar om te vertrekken.” De minister (links op de foto) mocht een zelfgemaakte ets in ontvangst nemen. (tsa)