De week van Geens 20 tot 27 februari

le lundi 27 février 2017 13:50 De week van Geens

In het najaar van 2017 wordt mijn kabinetschef en 'compagnon de route' Vincent Houssiau kabinetschef van de Koning. De tandem met Vincent is de voorbije vier jaar een absolute zekerheid geweest voor mij, bergop, bergaf, op de piste, in het veld, vierde versnelling, zesde versnelling, we vielen zelden. Als kabinetschef leidde Vincent de werkzaamheden op financiën en leidt hij de werkzaamheden op justitie met alom gerespecteerde bekwaamheid, kordaatheid en empathie. Verstandelijk en emotioneel intelligent, discreet en warmhartig, beleefd en joviaal, hij heeft het allemaal, in de juiste dosis. In een eerdere editie van deze nieuwsbrief hoorde u zijn interview op Radio 1 over onze samenwerking. Ook al is het nog beter dat Vincent zijn talenten inzet voor heel het land, dan enkel voor Justitie, toch neem ik heel node afscheid. En ik weet vast dat al onze medewerkers er zo over denken. In mijn professioneel leven heb ik nooit kunnen weerstaan aan de verleiding om de vriend te worden van diegenen van mijn naaste collega's met wie ik mij uitstekend versta. Afstandelijkheid is mijn ding niet. Die vriendschapswording is zelden zo vanzelfsprekend verlopen als met Vincent. In die zin is het afscheid enkel professioneel, en blijven we vriend voor het leven. Alle succes, beste Vincent, in je briljante loopbaan. Et ne nous quittez pas encore, de zomer wordt dit jaar vast heel groots.

Lees De week van Geens »