De 150ste Week van Geens

le lundi 03 avril 2017 14:25 Lees De week van Geens

Goede vrienden,

Toen ik een jaar of vier geleden minister werd op 6 maart 2013, dacht ik dat het een goed idee zou zijn om aan diegenen die mij hun vertrouwen hadden gegeven en die geïnteresseerd zijn in het volgen van de dagelijkse politiek, elke week te laten weten wat ik die week heb uitgespookt.

Het is nu 150 keer dat ik die wekelijkse nieuwsbrief heb verstuurd en vandaag dachten we met een nieuwe formule te beginnen, namelijk die nieuwsbrief te laten starten met een kort filmpje.

Als u dat een goed idee vindt, dan laat u het weten. Vindt u het een slecht idee, dan is het de laatste keer geweest.

Onlangs was ik op een school en een student stelde mij een vraag, namelijk minister wat doet u nu zo elke dag. Want u heeft een heel groot kabinet van een mens of veertig die alles voor u doen. Wat doet u nog eigenlijk zelf die dag. En dan heb ik dat proberen uitleggen aan die student en op het einde van die uitleg was hij op het eerste gezicht redelijk overtuigd dat ik inderdaad toch iets zinnigs uitspook.

Daarom laat ik ook aan u elke week weten wat er allemaal gebeurd is. Met veel te veel tekst en uitleg, met veel te veel foto’s van mijn soms verwaaide haren. Maar in elk geval met de bedoeling om u zo goed mogelijk te informeren. Elke zondagavond is dat hetzelfde ritueel, na sportweekend zet ik mij aan de computer en probeer ik een beetje te laten weten wat er in mijn hoofd gebeurd is de voorbije week en waar ik mijn schoenen naartoe gericht heb. Ik hoop dat u daar plezier aan beleefd hebt.

Ik hoop ook dat u een heel goede paasvakantie hebt. Pasen is een prachtig feest dat ons eraan doet denken dat wij kwetsbare mensen zijn die verschrikkelijk hard en onaangenaam kunnen zijn voor mekaar. Maar op het einde van de rit, komt uit de paasboodschap dat het leven sterker is dan de dood. Ik hoop dat u in die gedachte de volgende dagen steun vindt ondanks al het lijden en de mensen die uzelf of mensen in uw nabijheid het voorbije jaar zijn verloren.

Ik wens een mooie paastijd en een zalig paasfeest!

Lisez l'article »