De week van Geens 22 mei tot 5 juni

le mardi 06 juin 2017 17:29 De week van Geens

"The perfect man is a woman". En dus wordt de meest perfecte man die ik ooit ontmoette, mijn kabinetschef Vincent Houssiau, opgevolgd door een vrouw, Francisca Bostyn, tot nu toe adjunct-kabinetschef voor Veiligheid. Vincent wordt immers op 1 november kabinetschef van de Koning. Francisca is niet gewoon, en zonder meer buitengewoon sympathiek en charismatisch.Ze moet nog 40 worden, en ze heeft al de professionele ervaring van iemand die vijftien jaar ouder zou kunnen zijn. Ze deed vanaf 2001 als politiek analist terreinervaring op bij de militaire inlichtingendienst in Centraal-Afrika, de Balkan en Zuid-Azië. Tussen 2006 en 2008 woonde en werkte ze in Afghanistan als raadgever van de NAVO-Ambassadeur. Bij haar terugkeer ging ze aan de slag als strategisch analist bij het Centrum voor Dreigingsanalyse waar ze onder meer verantwoordelijk was voor de aanpak van radicalisering. In 2009 werd ze veiligheidsadviseur van premier Herman Van Rompuy en premier Leterme. In die hoedanigheid was ze voorzitter van het College voor Inlichtingen en Veiligheid. Voor ze op mijn kabinet verantwoordelijk werd voor de veiligheid, koos ze opnieuw voor een internationale functie als raadgever van de Europese anti-terrorisme Coördinator, Gilles de Kerchove. Ik zal Vincent hard missen, maar met Francisca verder mogen doen, is het beste wat mij in dat gemis kon overkomen.

Gisteren was het ons vierde Midzomerfeest in het stadion van OHL. Het werd voor meer dan 600 CD&V-vrienden een spetterend feest, met heerlijke wandelingen en fietstochten door stad en natuur, een lekkere lunch, en een prachtige voetbalmatch op de grasmat van OHL tussen jonge en oudere CD&V'ers, onder leiding van burgemeester (Lummen) en internationaal scheidsrechter Luc Wouters en met commentaar (uit het Kuipke) van Jos Willems. We hebben ons kostelijk geamuseerd, en de dames stalen de show: in de goals stonden immers twee Red Flames, Nicky Evrard en Diede Lemey, en persoon van de match werd Katrien Timmermans, een ex-OHL speelster. Maar Wouter, Kris, Jo, Bianca, Ivo, Peter, Carl, Michel, Karin, Els, Sammy, Maarten, Mario, Tom, Philippe, Marc, Johan, Hans, Matthias, Jan, Chris, Erik, Paul, Steven, Emiel, Jos, Annelies maakten er samen met die getalenteerde dames een spetterend spektakel van. De vier meest getalenteerde jongeren waren zeker Maarten Forceville, Peter Van Rompuy, Sammy Mahdi en Matthias Paglialunga. Met die vier in de kern kan Vlaams-Brabant gelijk welke andere provincie aan.

»