F.C. De Kampioenen van CD&V

le mardi 06 juin 2017 10:35 Het Laatste Nieuws

Vergeet België-Tsjechië. De zotste dribbels en de felste duels zag je gisteren op het veld van OH Leuven. Minister van Justitie Koen Geens vierde zijn Midzomerfeest en had zijn CD&V-collega's uitgenodigd voor een matchke van een halfuur. Geens zelf was de ster van het veld en droeg het nummer 10, meestal toegewezen aan de draaischijf van de ploeg, maar in zijn geval aan de rots in de branding achterin. Vicepremier Kris Peeters stond in de spits, maar tot scoren kwam hij niet. "Ik kreeg geen bruikbare ballen", aldus Peeters - elke vergelijking met de federale regering berust op louter toeval. Voorzitter Wouter Beke deed als vanouds denken aan Marcske van 'F.C. De Kampioenen'. Beke stond enerzijds niet voorin en anderzijds ook niet achterin, veeleer in, welja, het moedige midden. Team Geens won met 1-0. (JS)