De week van Geens 26 juni tot 3 juli

le mardi 04 juillet 2017 17:43 De week van Geens

De vakantie is voor de scholieren en studenten begonnen, en al meteen is het overal een stuk rustiger. De school- en studierapporten moedigen de jongeren aan om verder te gaan op de ingeslagen weg, of volgend jaar of nog deze zomer beter te doen. Ouders moeten lovend en kritisch zijn tegelijk, en het stresspeil zakt in vele gezinnen met 50%.

Voor ons duurt het werk nog even verder. De Regering zal wellicht pas begin augustus de deuren van de Wetstraat voor een drietal weken achter zich sluiten. Tot 20 juli peigeren we ons af om nog zoveel mogelijk wetten door het parlement te laten goedkeuren (o.a. insolventie, erfrecht en schijnerkenning) of door de Regering voor advies naar de Raad van State te laten zenden. Mijn ijverige en competente medewerkers durven niet zeggen dat ze moe worden, maar ik zie dat ze moe zijn. Hun motivatie verzet bergen. En er zullen nog een achttal substantiële voorontwerpen van wet voor de zomer op de regeringstafel terecht komen.

Inmiddels wens ik iedereen die met vakantie vertrekt, veel zon, vriendschap en/of familiale vreugde, rust en/of avontuur toe. Dat u herboren mag terugkomen. Wij houden inmiddels de wacht. Zou u eraan twijfelen, we houden u in elk geval op de hoogte van wat er hier gebeurt.

Lees De week van Geens »