Geldstromen Syriëstrijders drooggelegd

le samedi 08 juillet 2017 10:14 De Tijd

De regering-Michel bevriest de tegoeden en de financiële middelen van 158 Syriëstrijders uit ons land die zich in Irak of Syrië bevinden. In totaal zijn nu al tegoeden van 214 'foreign fighters' bevroren.

'Door de geldstromen van de Syriëstrijders droog te leggen kunnen ze hun middelen niet gebruiken voor terroristische handelingen in Syrië of in Europa. Daarenboven wordt een eventuele clandestiene terugkeer aanzienlijk bemoeilijkt', gaf minister van Justitie Koen Geens (CD&V) mee.

'De strijd tegen het terrorisme moet ook op financieel vlak gevoerd worden. Het is belangrijk dat we de financiële middelen van Syriëstrijders in kaart brengen en droogleggen', vulde minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) aan.

WIM VAN DE VELDEN