Nieuw Sociaal Huis Huldenberg geopend

le mardi 05 septembre 2017 11:34 Het Nieuwsblad

Het nieuwe Sociaal Huis en Lokaal Dienstencentrum van Huldenberg is plechtig geopend.

Het Sociaal Huis is een samenwerkingsverband tussen de gemeente en het OCMW, dat een antwoord moet bieden op alle sociale vragen van de Huldenbergse bevolking. Het moet een 'open' plaats zijn, waar iedere burger en hulpverlener met zijn vragen terechtkan.

“De Huldenbergenaar moet op elk moment met zijn bekommernissen bij de sociale dienstverlening terechtkunnen”, zei minister Koen Geens.

“In het Sociaal Huis en Lokaal Dienstencentrum 't Pijlijser moeten zowel dienstverlenende, vormende als ontspannende activiteiten worden georganiseerd. Wie thuis wil blijven, krijgt ook ondersteuning. Een geïntegreerd Sociaal Huis zoals in Huldenberg, ook letterlijk via een passerelle verbonden met de gemeentelijke diensten, heeft alle troeven in handen om een goede, sociale en laagdrempelige dienstverlening te realiseren”. (hsb)

Lisez l'article »