Makkelijker oplaadpaal in flatgebouw

le jeudi 07 septembre 2017 09:35 Het Nieuwsblad

                                                             

Stel: je woont in een flatgebouw, wil een elektrische auto aanschaffen maar je mede-eigenaars weigeren toestemming te geven om een laadpaal te installeren. Om dat probleem de wereld uit te helpen, past justitieminister Koen Geens (CD&V) de wet op de mede-eigendom aan, zodat het eenvoudiger wordt om ­infrastructuur aan te leggen in gemeenschappelijke delen. Dat zal dan kunnen via een eenvoudige notificatieprocedure. De mede­eigenaar die de infrastructuur wil installeren, moet de andere eigenaars op de hoogte brengen. Die kunnen zich nog enkel verzetten wanneer de werken niet nodig zijn of wanneer ze de gemene ­delen kunnen beschadigen. De beslissing ligt dan bij de vrederechter. De regel kadert in een groter verhaal om blokkeringen van de besluitvorming te vermijden. Zo kan de mede-eigendom voortaan met een tweederdemeerderheid beslissen. (krs)