Cipiers krijgen islamcursus

le samedi 16 septembre 2017 10:58 Het Laatste Nieuws
              

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) investeert 4,3 miljoen extra in terreurbestrijding. De Staatsveiligheid krijgt er dit jaar 25 extra mensen bij, naast de 61 die er eerder al bijkwamen. Zij worden ook extra getraind voor de werking op het terrein en krijgen opleidingen over wat mag als je werkt met informanten. "Uit de onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart blijkt dat blijvende investeringen in ons informatieapparaat nodig zijn", zegt minister Geens. Hij investeert ook extra in ICT. Het gevangenispersoneel krijgt daarnaast een nieuwe opleiding 'kennis van de islam'. Tot slot zijn de mislukte aanslag in Brussel-Centraal en de aanslagen in Stockholm en Barcelona officieel erkend als terreurdaden. Zo hebben de slachtoffers recht op een vergoeding van het Slachtofferfonds. (ARA)