CD&V Tremelo gaat met Bert De Wit voor de sjerp

le mardi 26 septembre 2017 10:19 Het Nieuwsblad

                                                                

 Bert De Wit is voor CD&V de kandidaat-burgemeester in Tremelo.

Vrijdagavond trapte de lokale afdeling van CD&V de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 af. Met nog 387 dagen op de teller werden, in aanwezigheid van onder anderen minister van Justitie Koen Geens en partijvoorzitter Wouter Beke, de lijsttrekkers en lijstduwer voorgesteld.

Zo lieten ze er geen twijfel over bestaan dat lijsttrekker en huidig schepen Bert De Wit resoluut voor de burgemeesterssjerp gaat, terwijl huidig eerste schepen Diane Willems en OCMW-voorzitter Jan Van Herck respectievelijk de tweede en derde plaats innemen. De lijst wordt geduwd door Bertrand Eraly die begin dit jaar wijlen schepen en burgemeester Vital Van Dessel als schepen had opgevolgd. Het bleek ook diezelfde Bertrand Eraly te zijn geweest, die voor deze vroege start van de campagne had gepleit. Om de vele politieke vraagtekens die waren gerezen en de leemte die was ontstaan door het overlijden van sterkhouder Vital Van Dessel, uit de wereld te helpen.

Naar mensen luisteren

“We willen duidelijk maken dat de mensen op CD&V kunnen blijven tellen”, zegt De Wit. Dit wil hij ook in het verkiezingsprogramma nogmaals in de verf zetten. “We willen focussen op wat voor de mensen belangrijk is”, zegt hij. “Daarom zullen we vanaf 21 oktober geregeld luistermomenten organiseren, om te horen wat er leeft. Op basis hiervan zullen we ons programma opstellen en onze lijst aanvullen.” (jct)