De week van Geens 2 tot 9 oktober

le lundi 09 octobre 2017 17:46 De week van Geens

In de politiek vallen vaak harde woorden. Gelukkig heel vaak op de bal, maar soms ook op de man. Ik hecht zelf veel belang aan de stijl van mijn discours. De krant De Standaard heeft er zelfs een naam voor gevonden: geensianismen. Zalvend de waarheid zeggen luidt hun definitie.

Taal is natuurlijk een ruim begrip, ook lichaamstaal kan daartoe behoren. Aan tafel bij Van Gils en Gasten op Eén kreeg ik daarin een lesje van Said Boumazoughe van het Antwerpse rappersduo SLM. Hij leerde mij 'patserwalken'. Beetje een vreemd zicht, maar wel leuk.

Ik sloot de week af in de studio van RTL voor C'est pas tous les jours le dimanche. Ik sprak er met journalisten Christophe Deborsu, Emmanuelle Praet en Michel Henrion onder andere over de hervorming van assisen en de plannen met de kansspelcommissie.

Lees De week van Geens »