De Week van Geens 5 november tot 12 november

le lundi 13 novembre 2017 18:15 Bulletins

Op één week kwamen vier grote thema’s in de actualiteit: de media en de publieke opinie werden verwend. Na Catalonië kwam de herdenking van de aanslag door de Bende van Nijvel in Aalst, vervolgens sexueel grensoverschrijdend gedrag en tenslotte voetbalgeweld in Brussel Stad.

Het viel me moeilijk te zwijgen, maar ik slaagde erin, op een kleine commentaar op de begraafplaats van Aalst na. In elk van die gevallen kon ik op dat ogenblik geen meerwaarde brengen, of liet precies mijn bevoegdheid niet toe te spreken, zeker nu niet.

De open debatcultuur tiert ondertussen welig. Dank aan hen die probeerden om, ondanks alles, rustig en grondig, de burgers te informeren over moeilijke problemen.

Wij werken ondertussen ijverig verder, om te oogsten moeten we constant ploegen, eggen en zaaien.

Lees de Week van Geens »