Minister Koen Geens bracht bezoek aan de Intradura site te Drogenbos

le mardi 21 novembre 2017 08:27 Het Nieuwsblad

Ter gelegenheid van de “Week van de Ophaler” bracht Minister Koen Geens deze morgen(6u20) een bezoek aan de site van de opdrachthoudende afvalintercommunale Intradura te Drogenbos.

Hiermee wenste hij de laders, chauffeurs, parkwachters, hulpparkwachters van de opdrachthoudende afvalintercommunale Intradura in de bloemen te zetten voor hun dagelijkse ijver en wilskracht die zij aan de dag leggen in het kader van de ophaling van alle afvalfracties, de uitbating van recyclageparken,… Hij bood hen ook ontbijtkoeken en een kopje koffie aan.

Minister Koen Geens waardeert oprecht het initiatief ‘Week van de Ophaler’, maar meent terzelfdertijd dat de werknemers alle dagen het nodige respect en waardering verdienen om deze dienstverlening te verzekeren. “Dagelijks worden zij geconfronteerd met onveilige situaties zowel in het verkeer als op het recyclagepark. Dit kan een voertuig zijn dat de ophalers de pas afsnijdt, bumperkleven, onophoudelijk getoeter of intimiderende gebaren. In zeldzame gevallen leidt dit tot fysieke confrontaties.”

Inge D’hoe van Intradura : “Via de 'Week van de afvalophaler' zetten we het werk van de ophalers en de medewerkers op de recyclageparken in een positief daglicht. Door hun werk raakt elk gezin op een efficiënte manier zijn afval kwijt. We roepen het publiek dan ook op om tijdens deze week de afvalophalers en parkbeheerders extra te bedanken voor hun werk.”


Lisez l'article »