​Vergadering met zes korpschefs

le vendredi 24 novembre 2017 09:32 De Standaard

De ministers van Veiligheid en Justitie, Jan Jambon (N-VA) en Koen Geens (CD&V), plannen eerstdaags een overleg met de korpschefs van de zes Brusselse politiezones. 'De diagnose is kristalhelder', aldus Jambon. ' De capaciteit wás ter beschikking op 11 november, maar er was onvoldoende leiding - met name een adequate commandostructuur om die capaciteit slagkrachtig in te zetten, inclusief de buitenzonale versterking. Men moet niet schermen met het argument dat er te weinig manschappen zijn, zolang men de beschikbare capaciteit niet adequaat inzet.'

In navolging van het overleg gisteren gaan de ministers met alle zones rond de tafel zitten om tot een plan van aanpak te komen. Voor rellen moet er een draaiboek zijn, luidt het. (mju)