Nieuwe wet moet verlies beperken tot 500 euro per week

le vendredi 01 décembre 2017 08:10 Het Nieuwsblad

 

De verzuchtingen van onlinegokkers worden gehoord. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) werkte de voorbije maanden een nieuwe kansspelwet uit, waarover binnenkort gestemd wordt in het parlement. De nieuwe wet moet de positie van de Kansspelcommissie gevoelig versterken.

“De Kansspelcommissie heeft nu al een identificatiesysteem klaar, waarin e-ID, vingerafdrukken en irisscans kunnen worden verwerkt. Inloggen onder een valse account zal in de toekomst dus niet meer lukken. In de koninklijke besluiten die nu voorliggen, is ook een spellimiet van maximaal 500 euro verlies per week voorzien. Zo willen we spelers bewust maken, en limieten stellen aan het spelgedrag.”

“Spelers mogen niet misleid of uitgedaagd worden om steeds meer geld uit te geven”, vindt Geens. “Mijn bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar de minderjarigen, om een dam op te werpen tegen nog meer gokverslaving in de toekomst.” (bhe)