​Hertrouwen kan zonder aan erfenis kinderen te raken

le samedi 02 décembre 2017 10:29 Het Laatste Nieuws

In nieuw samengestelde gezinnen kunnen de echtgenoten elkaar binnenkort volledig onterven ten voordele van hun eigen kinderen. Dat is één van de gevolgen van de nieuwste hervorming van het huwelijksvermogensrecht, dat gisteren groen licht kreeg van de regering. Nieuw samengestelde gezinnen zijn goed voor een kwart van de Belgische huishoudens. Maar wie al kinderen heeft, ziet opnieuw trouwen vaak niet zitten, want dan verdwijnt een deel van de erfenis van de kinderen naar de nieuwe partner. De hervorming van justitieminister Geens (CD&V) en vier parlementairen van de meerderheid neemt die drempel weg. Kinderloze echtgenoten zullen ook meer van elkaar kunnen erven. En een ex kan de toekomst van een bedrijf niet meer dwarsbomen bij een zelfstandige die zonder huwelijkscontract gehuwd is. Die laatste mag de beroepsgoederen, stemrechten en cliënteel van zijn zaak behouden. Alleen wat hij met die vennootschap verdiende, moet hij wel delen met de ex. (DDW)