De week van Geens 4 tot 12 december

le mardi 12 décembre 2017 16:30 De week van Geens

Ik ontving de slachtoffers van de Bende van Nijvel maandag op mijn kabinet voor hun jaarlijks ontmoetingsmoment. Ik heb gastheer gespeeld omdat ik het belangrijk vond dat het vertrouwen tussen het gerecht en de slachtoffers stilaan hersteld wordt, want er is een vertrouwensbreuk geweest. Maar ik heb het gevoel dat er een stukje van dat vertrouwen hersteld is, al is er nog een hele lange weg te gaan.

Als minister heb ik door de scheiding der machten geen kennis van de inhoud van de tips die bij het gerecht zijn binnengekomen. Desalniettemin heb ik tijdens mijn korte aanwezigheid toch iets willen duidelijk maken aan de slachtoffers. Men zegt dat er geen nieuw element meer is sedert de onthulling van de broer van de zogenaamde reus. Maar die onthulling heeft op alle pistes die er waren een nieuw licht geworpen. Al begrijp ik uiteraard ook het ongeduld van de slachtoffers.

Om hen zo goed mogelijk te ondersteunen zal ik in het parlement ijveren om de slachtoffers van de Bende te kunnen laten erkennen als slachtoffers die aanspraak kunnen maken op een aanvullende vergoeding. Onder andere in verband met de rechtshulp, ookal komen ze niet in aanmerking voor een pro-Deoadvocaat. Ik gaf meer tekst en uitleg bij de ontmoeting in Terzake.

Lees De week van Geens »