​Geens geeft strafste wegpiraten voorrang

le vendredi 22 décembre 2017 10:28 Het Laatste Nieuws

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) dringt er bij de parketten op aan zaken in beroep tegen plegers van ernstige verkeersmisdrijven prioritair te behandelen. Geens gaat daarmee in op een suggestie van Carina Van Cauter (Open Vld), om daders op die manier sneller uit het verkeer te halen. Geens zal de parketten ook de instructie geven om, indien daar aanwijzingen toe zijn, de medische of psychische geschiktheid van bestuurders te laten controleren. Die zouden dan desgevallend het recht op sturen verliezen als veiligheidsmaatregel. Ook wees Geens erop dat de Kamer volgende maand het wetsontwerp van hemzelf en minister van Mobiliteit François Bellot (MR) bespreekt waarin recidive van ernstige verkeersmisdrijven strenger wordt beteugeld.