De week van Geens 21 tot 26 februari

le lundi 26 février 2018 17:24 De week van Geens

De voorzitter van de commissie Justitie, Philippe Goffin, stelde begin vorige week voor om een parlementair debat te houden met stakeholders en experten over de hervorming van het strafprocesrecht. De voorbije weken is er heel wat gezegd en geschreven over de hervorming, maar het is goed om het debat niet enkel in de pers te voeren maar ook via het parlement. Het is de bedoeling om echt te luisteren, in beide richtingen. Ik sprak erover op BEL RTL en De Ochtend. En ook Le Soir en Het Laatste Nieuws hadden er aandacht voor.

Ik sloot de week af in de studio van VTM Nieuws. Ik had het met Dany Verstraeten onder andere over onze strijd tegen witwassen en het belang van onze internationale contacten in die strijd. Want witwassen en criminaliteit zijn vaak sterk verbonden. 630 mensen werden vorig jaar veroordeeld voor witwassen. Deze strijd zetten we verder, tot in het buitenland. In dat kader ga ik binnenkort op werktrip naar Marokko. Ook daar moeten we misdaadgeld in beslag kunnen nemen. Verder spraken we ook over de verbijsterende gebeurtenissen in de Verenigde Staten. Wat daar in de scholen keer op keer gebeurt is niet te bevatten. Net om dergelijke zaken in ons land absoluut te vermijden, verstrengden we onlangs de Belgische wapenwet.

Lees De week van Geens »