​Minister Geens spreekt voor 350 zesdejaars Don Bosco

le jeudi 15 mars 2018 09:11 Het Nieuwsblad

Federaal minister van Justitie Koen Geens (CD&V) sprak gisteren 350 leerlingen van TSO, BSO en ASO van het Don Bosco instituut in Haacht toe.

Een centrale vraag betrof de bestraffing van dodelijke verkeersongevallen met vluchtmisdrijf of waarbij alcoholintoxicatie in het spel is. Bijna drie jaar geleden verloor niet ver van de school Noah Mortier uit Keerbergen het leven na een ongeval met vluchtmisdrijf. Noah was leerling van de school.

“De straffen op vluchtmisdrijf of bij alcoholintoxicatie heb ik inmiddels verstrengd, maar gezien het lopende onderzoek over de omstandigheden waarbij Noah stierf, mag ik niet veel over de zaak kwijt”, legde Geens uit.

De minister is een begenadigd verteller, zodat de schooldirectie hem na zijn uiteenzetting vroeg om ook volgend academiejaar iemand uit zijn entourage af te vaardigen om te komen spreken. “Ik ben een verteller, dus dat doe ik liever zelf”, repliceerde hij met de glimlach. (evb)

Lisez l'article »