​CD&V: "Geen vrachtwagens in schoolomgeving"

le lundi 28 mai 2018 10:01 Het Laatste Nieuws

CD&V zet in aanloop naar de komende verkiezingen volop in op verkeersveiligheid en fietsen. Afgelopen weekend pleitte voorzitter Beke op de gezinsdag van de partij voor een verbod van zwaar verkeer in de buurt van scholen en een verdubbeling van het budget voor fietspaden.

Het moet niet alleen in oktober, maar ook bij de Vlaamse en federale verkiezingen van mei 2019 over verkeersveiligheid gaan, vindt CD&V. "Onze 137 burgemeesters, van de grootste steden tot de kleinste gemeenten, zullen van het fietsbeleid een absolute prioriteit maken. Wij willen dat de Vlaamse regering het budget voor nieuwe fietspaden verdubbelt, van 100 naar 200 miljoen", aldus Beke.

Ook moet er meer controle komen op de zone 30 aan de schoolpoorten. "Cowboys horen thuis in Bobbejaanland, niet aan de schoolpoort", aldus Beke. Minister van Justitie Koen Geens benadrukt dat hij inspanningen heeft geleverd om de pakkans van hardrijders te verhogen. In het begin van de legislatuur werden in Vlaanderen 53.451 bestuurders geflitst in de zone 30, in 2016 waren er dat al 95.550.

CD&V wil dus ook overgaan tot het weren van zwaar vervoer in de buurt van scholen op de tijdstippen dat de kinderen er afgezet of opgepikt worden. "Met behulp van camera's kan dit eenvoudig gecontroleerd worden", aldus de partij. (DDW)

Alle remmen los

De CD&V-gezinsdag in Bobbejaanland: daar kon je de dames en heren politici afgelopen weekend ook eens van een andere kant zien.

Pieter De Crem liet zich gewillig nat spatten in de boomstammetjes. Wouter Beke, Joke Schauvliege, Kris Peeters en Hilde Crevits daarentegen zochten veiliger oorden op en kropen samen in het reuzenrad.