​Ministers ondertekenen protocol over nieuwe politiezone

le jeudi 21 juin 2018 21:08 Het Nieuwsblad

Tienen / Hoegaarden - Vandaag ondertekenden de ministers van Justitie Koen Geens (CD&V) en Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) een protocol dat de nieuwe politiezone voor de regio Tienen in gang zet.

Eind vorig jaar beslisten de burgemeesters van de politiezones Tienen-Hoegaarden en Landen-Linter-Zoutleeuw over te gaan tot een fusie van beide politiezones. Vandaag ondertekenden de ministers het protocol dat de concrete werking mogelijk maakt. In Vlaanderen zijn er momenteel 187 politiezones. Door de krachten te bundelen wordt de lokale veiligheid versterkt en krijgt de burger een betere dienstverlening. 

“Samen staan we sterker”, aldus Marc Wynants (CD&V), burgemeester van Linter. De Tiense burgemeester en voorzitter Katrien Partyka (CD&V): “Een grotere zone maakt een nog doortastender veiligheidsbeleid mogelijk. Een gezamenlijke aanpak kan zorgen voor dalende misdaadcijfers, dat bewijst ons ANPR netwerk met camera's.”

“De veiligheid van de burger begint en stopt niet aan de eigen gemeentegrens”, valt te horen bij Jos Ceyssens en de burgemeester van Zoutleeuw, Boudewijn Herbots (beiden CD&V). De burgemeester van Hoegaarden, Jean-Pierre Taverniers (CD&V), benadrukt het belang van de wijkagenten en de betere verdeling bij interventies. “Door de fusie van de politiezones zijn de inwoners sneller geholpen.”

Koen Geens is verheugd over de samenwerking ten bate van een veilige omgeving en ook voor een betere dienstverlening.

Lisez l'article »