Nieuwe politiezone bestaat nu officieel

le samedi 23 juin 2018 10:57 Het Nieuwsblad

Met een vlotte pennentrek van de vijf burgemeesters, minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en minister van Justitie Koen Geens werd de nieuwe politiezone Getevallei officieel in het leven geroepen in Hof Ten Steen.

Het zal nog wel tot 1 januari 2019 duren alvorens de nieuwe politiezone in werking treedt. Tot dan blijven de huidige zones, Tienen-Hoegaarden en LAN, van kracht. “Samen staan we sterker”, zegt burgemeester Katrien Partyka (CD&V). “Een grotere zone maakt een nog meer doortastend veiligheidsbeleid mogelijk. Een gezamenlijke aanpak kan zorgen voor dalende misdaadcijfers. Dat bewijst ons netwerk van ANPR-camera's.” Ook minister van Justitie Koen Geens (CD&V) blikt enthousiast vooruit op de nakende samenwerking: “Ik woon zelf in de redelijk nieuwe zone Voer en Dijle, dus ik merk de voordelen van zo'n samenwerking. De veiligheid van de mensen staat altijd centraal. Momenteel zijn er nog 187 politiezones. Door vrijwillige fusies als deze, en door een nauwe samenwerking over de gemeentegrenzen heen brengen we verschillende krachten samen. Zo zorgen we naast een veilige omgeving ook voor een betere dienstverlening.” (mmv)

mmv