​Geens wil limiet op gokbedrag

le jeudi 28 juin 2018 06:23 Gazet van Antwerpen

Tijdens het WK draaien de gokkantoren overuren. Minister Geens wil verslaving voorkomen door een limiet van 500 euro per persoon, per week in te stellen. Ook reclame bij sportwedstrijden zou moeilijker worden.

“De limiet zal op wekelijkse basis ingesteld worden en zal tot 500 euro per week gaan”, zei minister voor Justitie Koen Geens (CD&V) gisteren in Het Journaal. Het is wel nog even wachten op de nieuwe maatregel. “Ik hoop dat de regel in het najaar in werking kan treden. Het heeft zo lang geduurd omdat we met zes ministers een akkoord moeten geven over deze zaak. En het is een sector die heel sterke economische belangen heeft.” Ook reclametijd rond sportwedstrijden zal moeilijker worden. “Geen reclame meer tijdens sportwedstrijden en ook niet in de vijftien minuten voor en vijftien minuten na de uitzending”, zegt Geens kordaat.

Tijdens het Wereldkampioenschap voetbal schieten de weddenschappen de hoogte in. In uw krant stond al te lezen dat het aantal nieuwe aanmeldingen op goksites enorm steeg. Begin mei waren er nog ongeveer tweeduizend nieuwe gokkers per dag. Op 18 juni, tijdens België - Panama, waren dat er 9.341. (anro)