De week van Geens 3 tot 10 juli

le mardi 10 juillet 2018 11:13 De week van Geens

Dat net bij de verzending van de 200ste ‘Week van Geens’ de Rode Duivels hun halve finale tegen Frankrijk spelen, dwingt tot bescheidenheid. Er zijn Rode Duivels die al 100 selecties op hun naam hebben staan, en nauwelijks half zo oud zijn als ik.

Toch vind ik het heel leuk dat ik u sedert meer dan vijf jaar om de zeven dagen mag berichten over wat ik de voorbije week weer heb uitgespookt. Om deze verjaardag kracht bij te zetten, vindt u onderaan alle lijsttrekkers van mijn partij in onze provincie.

De voorbije week was het belangrijkste punt de beëindiging van de staking van de penitentiaire beambten in het kader van de minimale dienstverlening. Dit sedert altijd bestaande knelpunt krijgt geleidelijk aan een oplossing. Bij lange stakingen van meer dan 48u zal de gouverneur de nodige schikkingen kunnen treffen om voldoende mankracht de minimale diensten aan onze gevangenen te laten verlenen.

Bijzonder blij was ik dat we er de voorbije vrijdag ook in slaagden om het voorontwerp op de erkenning van levenloos geboren kindjes door de Regering te laten goedkeuren. Deze sedert lang gekoesterde wens van vele ouders werd door Sonja Becq bijzonder gedeeld.

En vanavond? We winnen gewoon!

Lees De week van Geens »