De week van Geens 11 tot 16 juli

le lundi 16 juillet 2018 18:34 De week van Geens

Tussen de Vlaamse en de Nationale Feestdag blijft het werken op drie fronten. In de Regering over tal van voorontwerpen, waaronder een aantal van Justitie. In de Kern van de Regering over de begroting 2019 waar we nog 2,6 miljard ‘zoeken’. En in het Parlement over tal van wetsontwerpen. Donderdag zou het ontwerp huwelijksvermogensrecht, het ontwerp burgerinfiltranten en het ontwerp spijtoptanten plenair worden gestemd. Op 21 juli zal het Parlement met vakantie gaan, dus deze week wordt een koers tegen het uurwerk.

Na 21 juli zal de Regering nog een tijdje verder werken om de begroting en de laatste grote dossiers voor de vakantie af te werken. Ik hoop dat we klaar zijn tegen het einde van de Ronde van Frankrijk, want nadien wordt het wat troosteloos om helemaal ‘alleen’ niet met vakantie te mogen vertrekken. Maar wat moet, moet, en wat niet anders kan, kan niet anders. Dus ik stuur u nog minstens één, wellicht twee nieuwsbrieven.

Indien u eerder zou vertrekken dan ik, wens ik u alvast een heerlijke vakantie. En indien u reeds terug bent van weggeweest, hoop ik dat het u veel deugd heeft gedaan, en dat u nog iets tegoed hebt.

Lees De week van Geens »