De week van Geens 16 tot 26 juli

le vendredi 27 juillet 2018 18:00 Bulletins

Gisterenmorgen ging ik de monitoren van de speelpleinen in Herent feliciteren met hun inzet: het was immers Dag van de Animator. Er waren 120 kinderen die enthousiast werden opgevangen door een hoofdmonitrice en een twintigtal monitoren, en dat tijdens een hittegolf. Er was de dag voordien voor meer dan 200 euro zonnecrème gekocht, factor 50 plus welteverstaan. En of er gesmeerd werd.   

Ik werd op slag opnieuw jong, nu ja, en beleefde een uurtje ‘weer scoutsleider’, te gek soms, zoals u ziet aan de pruik. Robbert was droef want ziek, Ewout met zijn vijf zag eruit alsof hij zeven was, en Hanna zorgde voor kleine broer als een echte mama. Mooie dagen voor de monitoren ook, want na een zware dag , gaan de kindjes 's avonds om zessen naar huis, en dan wordt de volgende dag voorbereid. Ernstig weliswaar, maar ook met veel guitigheid en frietjes, zo vertelde men me. Het leven van de monitoren wordt zeker nog beter na 18 of 20, maar op die leeftijd wordt het zeker niet beter dan op zo’n avond, met een beetje muziek, wat zang, wat bier, zomersproetjes, en hier en daar, een prille liefde. Een volgende keer vertel ik aan de oudste kinderen misschien wel van ‘De Hobbit’ (JRR Tolkien), het verhaal dat ik aan de jongverkenners vertelde voor het slapengaan.

De laatste loodjes wegen het zwaarst, zeker bij een loden zon. Toch verliepen de onderhandelingen op Hertoginnedal in een opmerkelijk goed sfeer. Niet in de zin van ‘rien ne va plus’, maar wel van ‘alles is nog mogelijk’. Zelf ben ik heel gelukkig met de goedkeuring in de Regering van het nieuwe strafrecht, boek II, nadat eerder boek I al was goedgekeurd. Deze teksten gaan nu naar de Raad van State.

Vanaf 1 augustus leg ik er de riem even af. Ik hoop dat ook u van welverdiende rust genoot, geniet of mag genieten. Ik zoek alvast een paar nieuwe bronnen op, van kennis, in boeken, van wijsheid, in gesprekken, en van liefde, in het hervinden van al degenen voor wie ik het voorbije jaar te weinig tijd had.

Bedankt dat u mij geregeld leest, prettige vakantie, en tot binnenkort.

Lees de Week van Geens »