De week van Geens juli-augustus 2018

le mardi 28 août 2018 14:22 De week van Geens

De voorbije zondag werden we opgeschrikt door het verschrikkelijke schietincident in Spa waarbij een zeer loyaal, deskundig en sympathiek politieman werd gedood. Hij zette zich keihard in voor de veiligheid van de burger en sprong altijd in de bres voor zijn collega’s. In het voorjaar engageerde het Parket zich al om geweld tegen de politie in elk geval te vervolgen. En in het nieuwe Strafwetboek, dat in onderzoek is bij de Raad van State, worden de straffen voor geweld tegen politiemensen nog verzwaard. Nu al wordt een feit gepleegd tegen een politiepersoon beduidend zwaarder gestraft dan tegen een burger. Ik ontvang de vakbonden van de politie vrijdag om overleg te plegen. Nogmaals mijn diepste medeleven aan de naastbestaanden en collega’s van het slachtoffer.

Lees De week van Geens »