De week van Geens 27 augustus - 3 september

le mardi 04 septembre 2018 12:59 De week van Geens

De mooie zomer is alweer voorbij. Maar wat een heerlijke vakantieperiode hebben de kinderen gehad, en ook de volwassenen die van de zomermaanden gebruik hebben gemaakt om er even tussenuit te gaan. Ikzelf heb nog wat heimwee naar de maand augustus, maar dat belette ons niet om met bekwame spoed en ijver terug aan het werk te gaan. De batterijen zijn opgeladen, er ligt nog heel veel werk op de plank, en de zin om het tot een goed einde te brengen is groot. De inwerkingtreding van het erf- en huwelijksvermogensrecht op 1 september jongstleden -met een filmpje over een fake huwelijk- wijst de weg. Ook het gerechtelijk jaar ging van start met een interview in De Standaard. Hoewel de sfeer binnen de Regering goed zit, worden het zes moeilijke weken omdat het gemeente- en provinciale verkiezingen zijn op 14 oktober 2018. De neiging om nationale thema’s uit te vergroten om lokaal te scoren, is voor een politicus menselijk. Koelbloedigheid en collegialiteit zijn in die omstandigheden het enige correcte antwoord. Leest u mee?

Lees De week van Geens »