De week van Geens 4 tot 12 september

le mercredi 12 septembre 2018 18:19 De week van Geens

Wat ik samen met velen van u zag in de reportage van Pano gaat drastisch in tegen de basiswaarden van onze samenleving. Ik heb dat ook in het parlement deze namiddag duidelijk gemaakt. Extremisme, of het nu links of rechts is, is van alle tijden. Ook in mijn studententijd waren er figuren die dergelijke haatdragende taal verkondigden en zo andere studenten probeerden op te hitsen. Maar mede door de anonimiteit op sociale media, heerst er in bepaalde kringen nog meer dan toen een drang tot polarisatie met kwetsende en haatdragende taal. Taal die door de gebruikers wordt goedgepraat als een reactie op wat zij een aanval op onze cultuur noemen, denk maar aan de aanslagen. Maar geweld mag nooit het antwoord zijn op geweld en haat nooit op haat. Ik ben dan ook tevreden dat het parket een onderzoeksrechter heeft aangesteld om de feiten te onderzoeken. Het is ook daarom dat we in het recente verleden aanzetten tot racisme en xenofobie strafbaar hebben gemaakt. Ik heb alle vertrouwen in de diensten van Justitie die dit dossier van nabij opvolgen en dit onderzoek grondig zullen voeren. Herbeluister mijn tussenkomst in De Ochtend.

Lees De week van Geens »