​Minister Geens vragende partij voor nieuwbouwproject gerecht

le lundi 17 septembre 2018 10:05 Het Laatste Nieuws

Minister van justitie Koen Geens (CD&V) is vragende partij voor een nieuwbouwproject en een aangepast infrastructuurplan voor de gerechtelijke diensten in Dendermonde. Dat zegt hij na een werkbezoek aan de stad. Dat gebeurde in het gezelschap van burgemeester Piet Buyse en eerste schepen en federaal volksvertegenwoordiger Leen Dierick. Alle justitiële diensten in Dendermonde kregen een bezoek. Het ging onder andere om het Justitiepaleis, de diensten aan de Noordlaan en de Zwarte Zustersstraat. De minister herhaalde het belang van de aanwezigheid van de gerechtelijke diensten in Dendermonde. Ook een bezoek aan de huidige gevangenis, in de Sint-Jacobsstraat, stond op het programma. De bouw van een nieuw complex in Dendermonde loopt door een procedureslag altijd maar meer vertraging op. "Ik hoop dat hier snel een doorstart kan gegeven worden, zodat de oude site kan verlaten worden", zegt Geens. "De omstandigheden waarin de mensen daar worden opgesloten of moeten werken is niet aanvaardbaar. Daarom blijf ik mee vechten voor de komst van een nieuwe gevangenis in Dendermonde." (DND)