De week van Geens 27 september tot 1 oktober

le lundi 01 octobre 2018 20:11 De week van Geens

Het is een wat onbestemde periode. Het politiek jaar had al lang moeten afgetrapt zijn, maar het toeval wil dat er eerst een niet onbelangrijk voorprogramma moet worden afgewerkt: de lokale en provinciale verkiezingen. Het motto dat ik huldig is 'gewoon voortdoen'. Zoals de landbouwers die kandideren voor de verkiezingen: het vee moet eten, de oogst binnengehaald, het fruit geplukt. Campagne is voor in het weekend.

De voorbije week mocht ik drie keer de pers te woord staan over niet-verkiezingsgerelateerde aangelegenheden: geweld op politiemensen, de Albanese kwestie en frauduleuze faillissementen. Ik had talloze vergaderingen over de op stapel staande wetboeken. En vandaag, maandag, behandelden we in de commissie Handels- en Economisch Recht het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen. Op de Ministerraad van vrijdag heb ik een drietal punten. Leest u mee wat er nog zoal gebeurde?

Lees De week van Geens »